Nieuws juni

Waarom ov in Zwitserland?

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Waarom openbaar vervoer in Zwitserland?

Swiss Travel System

Het openbaar vervoer in Zwitserland is een bont geheel van grote en kleine vervoersondernemingen

Allereerst zijn er de Zwitserse Bondsspoorwegen (SBB/CFF/FFS, al naar gelang het taalgebied) die over de hoofdlijnen van het spoorwegnet rijden. Daarnaast zijn er tal van particuliere treinmaatschappijen, die – vaak over smalspoor – de bergen in gaan, waaronder de beroemde panoramatreinen.

Daar waar geen spoorlijn ligt, wordt de postauto ingezet en aan de oevers van de grote meren liggen schepen gereed.

Wat uw bestemming ook is, u komt er altijd met openbaar vervoer, want al die maatschappijen werken samen binnen het Swiss Travel System (STS).

Voor buitenlandse reizigers zijn speciale OV-kaarten gecreëerd, die op het hele net geldig zijn en het reizen bovendien voordeliger maken.

Kaartsoorten

Kaartsoorten

Het Swiss Travel System kent een breed assortiment voordeelkaarten, om voor elke reiswens de beste oplossing te kunnen aanbieden

Swiss Transfer Ticket

Komt u bijvoorbeeld per vliegtuig in Zwitserland aan en dan hebt u genoeg aan een retour naar de eindbestemming, dan komt het Swiss Transfer Ticket in aanmerking: een (meerdaags) retour vanaf grens- of luchthavenstation.

Swiss Travel Pass

Heeft u diverse reisdoelen in Zwitserland die u allemaal met het OV wilt doen, kies dan voor een Swiss Travel Pass: onbeperkt reizen met trein, bus en boot gedurende 3, 4, 8 of 15 dagen.

  • Het ticket is ook geldig in de panoramatreinen (excl. zitplaatsreservering en/of toeslag) en openbaar vervoer in 90 steden.
  • Gratis toegang tot meer dan 500 musea.
  • Tot 50% korting op bergexcursies.

Huur een vergader- of partytrein

Huur een vergader- of partytrein

In plaats van vergaderen op een bepaalde plek kunt u in Zwitserland besluiten een vergaderrijtuig te huren

Het airconditioned conferentierijtuig ‘Le Salon de Luxe’ is te huur in diverse uitvoeringen: 24 zitplaatsen aan een conferentietafel of aan tafels voor 4 personen plus 10 fauteuils of 32 zitplaatsen aan conferentietafel of aan tafels voor 4 personen, zonder fauteuils.

Aanwezig zijn een luidsprekerinstallatie, beamer, flipchart en aansluiting voor notebooks. Het conferentierijtuig kan apart worden ingezet of als extra rijtuig worden aangekoppeld.

Voor catering wordt uiteraard ook gezorgd en er gaat competente reisbegeleiding mee.

Hoe vaak en hoe snel?

Hoe vaak en hoe snel?

Als we het over samenwerking hebben

Alle Zwitserse OV-dienstregelingen zijn te vinden op de website www.sbb.ch, zelfs de internationale verbindingen met Nederland.

Het spoorwegnet is zeer fijnmazig en een van de drukst bereden ter wereld. De treinen in Zwitserland rijden volgens patroondienstregeling, dat wil zeggen met vertrek op vaste tijdstippen.Tussen de grote steden is dat elk half uur en binnen stadsregio’s soms elk kwartier, dus mocht een vergadering uitlopen, dan heb je bijna geen tijdverlies.

Op de meeste treinperrons bevindt zich een zone-indeling; op de matrixborden is te zien in welke zone de rijtuigen 1ste en 2de klas en eventueel het restauratierijtuig stoppen. 

Express deur tot deur groepsbagage

Express deur tot deur groepsbagage

Deze service is beschikbaar voor groepen van 10 tot 50 personen die per trein, bus en boot in Zwitserland reizen en wordt aangeboden tussen 400 servicepunten in Zwitserland, waaronder Zürich luchthaven en Geneve luchthaven.

Kosten CHF 200.- per transfer.

Switzerland

The Travel Club Business biedt het grootste aanbod aan zakenreizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Business Travel Agent op.