Info

Corona

CORONAVIRUS

CORONAVIRUS - De veiligheid en gezondheid van onze klanten staat bij ons uiteraard voorop

De veiligheid en gezondheid van onze klanten staat bij ons uiteraard voorop. Wij houden de informatie omtrent het coronavirus (COVID-19) dan ook nauwlettend in de gaten zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen en informeren.

Wanneer u een reis geboekt heeft bij één van onze reisadviseurs dan kunt u voor advies, informatie en vragen m.b.t. omboeken of annuleren contact opnemen met uw reisadviseur. 

Bij het aanpassen van het reisadvies houdt het Ministerie van Buitenlandse Zaken vooral rekening met gezondheidsrisico’s en dus niet met het feit dat openbare voorzieningen en gelegenheden nog beperkt geopend zijn. Helaas kunt u hier wel mee te maken krijgen tijdens uw reis. Neem voor informatie contact op met uw reisadviseur. 

Welke gezondheidsmaatregelen gelden er op mijn reisbestemming?

U kunt weer op reis naar 'gele' bestemmingen. Voor het reizen naar deze bestemmingen moet de reiziger wel rekening houden met enkele voorzorgsmaatregelen.

Mondkapje
Het is verplicht om zowel op de luchthaven als tijdens het boarden en tijdens de vlucht een mondkapje te dragen. Bij sommige maatschappijen krijgt u een mondkapje, maar bij andere niet. Zorg er dus voor dat u deze (voor de heen- en de terugreis) bij de hand heeft, want in een uiterste geval kan dit vluchtweigering betekenen.

Gezondheidsverklaring
Alle passagiers moeten een gezondheidsverklaring meenemen. Het betreft een eenvoudige gezondheidsverklaring die u van tevoren kunt downloaden, invullen en mee kunt nemen naar de luchthaven. Hiervoor is geen dokterverklaring o.i.d. nodig.

PCR-test
Voor enkele landen is het verplicht een zgn. COVID PCR-test met een negatief resultaat te overleggen. De voorwaarden hiervoor kunnen per land iets verschillen.
Check op nederlandwereldwijd.nl ; let op: dit kan dagelijks veranderen!

U kunt ervan op aan dat bij alle reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen de veiligheid en gezondheid van hun reizigers voorop staat. Daarbij moet u o.a. denken aan:

De vlucht

  • Contactloos inchecken en boarden
  • Mondkapje verplicht
  • Lucht wordt gefilterd
  • Speciale training voor staff en crew

De transfer / huurauto

  • De transfer is gedesinfecteerd en mondkapje volgens lokale regels
  • Huurauto's worden na gebruik grondig gereinigd, waarbij extra aandacht is voor het desinfecteren van bijvoorbeeld het stuur, de versnellingspook en de autosleutel. Houdt ook in het buitenland rekening met regels als minder personen in een auto of het verplichte mondkapje.

Het verblijf

  • Verhoogde frequentie van schoonmaak en desinfectie gedurende uw verblijf
  • Fysieke afstand voor staff en gasten, ook in het zwembad 
  • Extra hygiënemaatregelen bij restaurants, bijv. bediening aan tafel i.p.v lopend buffet

Check voor u vertrekt altijd de lokale regels op de website van Buitenlandse Zaken

TIP: download de Reisapp van Buitenlandse Zaken

Verzekering

Het is van groot belang dat u goed verzekerd op reis gaat. Wij adviseren u dan ook te allen tijde een goede reisverzekering (met zakelijke dekking) af te sluiten. Informeer bij uw verzekering of de gevolgen van het coronavirus op de uitvoering van de reis (en eventueel daaruit voortvloeiende kosten) gedekt worden. 

Handige websites

Voor de meest up-to-date informatie verwijzen wij u naar de websites van de officiële instanties:

RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)

ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen)

Ministerie van Buitenlandze Zaken

Verbond van Verzekeraars

IATA Travelcenter (maatregelen per land ter beperking van verspreiding van het coronavirus) 

De informatie omtrent het coronavirus wordt dagelijks aangepast. Wij doen uiteraard ons uiterste best deze pagina up-to-date te houden. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend