Nieuws April

Waarom Zwitserland?

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

1. KKL Lucerne_@Beat Brechbuehl ST0047486

Waarom Zwitserland?

De bergen, de ongerepte natuur, de schone lucht, de gastronomie, het kwaliteitsimago

Zwitserland is een MICE (meetings, incentives, congressen en evenementen) bestemming bij uitstek. Compacte steden, die nooit ver van water verwijderd zijn en overal bergen op de achtergrond.

En natuurlijk wordt in Zwitserland veel met de trein gereisd. Niet zomaar een reis van A naar B, maar een beleving.

2 Churchill_Zwitserland Toerisme_ @Matthias Nutt ST0042970

In Zwitserland zijn de afstanden kort

Het duurt slechts 4 uur om het land van oost naar west te doorkruisen, 3 uur van noord naar zuid. Vier talen en culturen, van palmbomen tot gletsjers op één dag met een overnachting in een boetiekstad.

Zwitserland is Europa in een notendop

Skiën in de morgen, wijn proeven in de wijngaarden in de middag en ’s avonds een diner op een meer? Het kan allemaal in Zwitserland. Grote variaties en interessante routes behoren tot de mogelijkheid.

De veelzijdigheid van de Zwitserse landschappen is uniek in Europa

En met het spoor ervaar je die veelzijdigheid het meest indrukwekkend. Geen enkel land heeft een vergelijkbaar dicht openbaar vervoersnet te bieden. Door snelle treinverbindingen en optimaal op elkaar afgestemde dienstregelingen komen ook afgelegen alpendorpjes dichterbij.

Swiss Travel System

Met het Swiss Travel System reist u snel, comfortabel en met veel afwisseling naar uw congresplaats. Het Swiss Travel System kent een breed assortiment voordeelkaarten, om voor elke reiswens de beste oplossing te kunnen bieden.

Heeft u diverse reisdoelen in Zwitserland die u allemaal met OV wilt doen, kies dan voor een Swiss Travel Pass: onbeperkt reizen met trein, bus en boot gedurende 3, 4, 8 of 15 dagen. Het ticket is ook geldig in de panoramatreinen (excl. zitplaatsreservering en/of toeslag) en openbaar vervoer in 90 steden. Gratis toegang tot meer dan 500 musea. Tot 50% korting op bergexcursies.

3 Montagne Altyernative @Zwitserland Toerisme ST0041248 2

Slapen in, bij of op een berg behoren tot de mogelijkheden

Wilt u direct aan de piste zitten, of juist lekker rustig aan de rand van het bos? Of direct na een activiteit (zomer/winter) het liefst onderdompelen in een spa of toch liever kiezen voor meer privacy in een hotelkamer met open haard?

Kies voor een inspirerend meeting hotel

4 Basel @Andreas Gerth lST0039982

Interessante business meetings

Toonaangevend onderzoek bewijst het: Zwitserland is vaak één van de besten

Op de Environmental Performance Index 2018 is Zwitserland leider met een score van 87,42 voor de algehele milieupresentaties om een voorbeeld te geven.

Kom meer te weten over duurzaamheid, hoe afval in energie wordt omgezet. Zwitserland is kampioen in het recyclen.

De farmaceutische sector is nauw verbonden met de chemische industrie, die zich richt op kleurstoffen, parfum-essences en voedselaroma’s. Samen exporteren deze industrieën ongeveer 85% van de productie en zijn ze een van de belangrijkste verdieners van buitenlandse valuta in Zwitserland.

De sector varieert van innovatieve startups tot grote bedrijven zoals Novartis en Roche. Breng een bezoek aan een bedrijf of fabriek.

5 Bern fondue @Zwitserland Toerisme ST0047703

Zwitserland ligt midden in Europa en heeft een internationale keuken

Nationale gerechten zijn kaasfondue en raclette

Zwitserse boeren wilden in de winter een warme maaltijd en gingen de kazen smelten met witte zijn. Fondue is afkomstig van het Franse fondre, dat smelten betekent. Fondue eet je met brood.

Echter raclette wordt met een aardappel, augurk en zilveruitje genuttigd. Het Franse woord racler betekent schaven of schrapen.

Deze gerechten bestaan al meer dan 300 jaar. Heerlijk met een Zwitserse wijn.

The Travel Club Business biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer zakenreismogelijkheden contact met uw Business reisadviseur op. 

Switzerland