Business Oktober

Veranderingen bagagebeleid Low Cost airlines

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Veranderingen bagagbeleid Low Cost airlines

Veranderingen bagagbeleid Low Cost airlines

Volgens Ryanair maken teveel klanten gebruik van de mogelijkheid om twee stukken handbagage mee te nemen.  Vaak is er niet genoeg ruimte om al deze bagage op te bergen.

Vanaf 1 november

Vanaf 1 november mogen bij Ryanair alleen nog passagiers die Priority Boarding (inclusief Plus, Flexi Plus en Family Plus) hebben gereserveerd twee stukken handbagage gratis mee aan boord nemen.

Volgens Ryanair maken te veel klanten gebruik van de mogelijkheid om twee stukken handbagage mee te nemen.  Vaak is er niet genoeg ruimte om al deze bagage op te bergen.

Als gevolg verlaagt Ryanair het tarief voor het inchecken van bagage van € 35 naar € 25. Tevens wordt het gewicht per koffer verhoogd van 15 tot 20 kilo. In het hoogseizoen en rond Kerst, Pasen en langere routes geldt een toeslag van € 10. 

Vanaf 1 november mogen alle andere ‘niet-prioritaire’ klanten alleen een kleinere draagtas (maximaal 35x 20x20cm) aan boord van het vliegtuig meenemen. Een tweede grotere stuk handbagage wordt in het bagageruim geplaatst, zij het kosteloos.

Easyjet

Veranderingen bagagbeleid Low Cost airlines - Easy Jet

Ook bij easyjet is er één ander gewijzigd in het bagagebeleid. U kunt er nu namelijk voor kiezen bij het inchecken om uw handbagage in het ruim te plaatsen tegen een tarief van £ 4 (€ 4,30). Bij dit “Hands Free” krijgt u een plastic zakje om de belangrijke items in mee te nemen en checkt u de handbagage in.

Voordelen en nadelen 

Voordeel van deze nieuwe service is dat u niet meer alle handelingen hoeft te verrichten bij security. Nadeel is dat bijvoorbeeld een laptop of andere apparatuur tijdens de vlucht niet meer beschikbaar zijn. Bovendien moet u na aankomst de handbagage van de band halen. 

De service is beschikbaar op alle luchthavens, Londen Gatwick uitgezonderd, en dient te worden betaald bij de balie. Passagiers hoeven niet van te voren aan te geven dat ze hun handbagage willen afgeven. De luchtvaartmaatschappij zegt dat handbagage ter plekke een ‘priority label’ krijgt en na aankomst als eerste op de band zal komen.

The Travel Club Business biedt het grootste aanbod aan zakenreizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Business reisadviseur op.